Suzanne van Duijn en Chantal Schram, founders PR-cursus.nl, delen hoe je meer media aandacht creëert

Meer exposure voor jou en je bedrijf, wie wil dat nou niet? Maar hoe? Suzanne van Duijn en Chantal Schram weten als PR-professionals maar al te goed hoe je dit voor elkaar krijgt en nu willen ze dat jij dat ook leert. Met hun onlangs gelanceerde PR-cursus willen ze ervoor zorgen dat iedereen de mogelijkheden van free publicity kent. Chantal: “Het is een gemiste kans als ondernemers niet aan PR doen.” 

Beeld: Anouk fotografeert

PR-cursus.nl

Zelfstandig PR-adviseurs Suzanne van Duijn en Chantal Schram weten als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf te laten zien. Persberichten, interviews, gastbloggen, social media: er zijn behoorlijk wat mogelijkheden om meer media aandacht te creëren. Samen bundelen Suzanne en Chantal nu hun krachten en lanceerden ze deze week PR-cursus.nl, dé online PR-cursus die professionals leert hoe zij in de media kunnen komen. Na de cursus kunnen cursisten zelfstandig hun eigen publiciteit gaan doen. Suzanne en Chantal bieden 3 pakketten aan beginnend vanaf 199 euro en met de code GOALDIGGER krijg je tot 1 juli 30% korting. Exclusief voor The Goaldiggers Club delen Suzanne en Chantal hun 3 tips voor hoe je zelf meer media aandacht creëert.

1. Start met de basis en stel je zelf de vraag: wat wil je met PR bereiken?

Suzanne & Chantal: “Klinkt saai, maar het is wél het belangrijkste om mee te beginnen. Bedenk je allereerst goed wat je met PR wil bereiken: wil je bijvoorbeeld meer bezoekers naar je website krijgen? Dan is focus op online en backlinks bijvoorbeeld belangrijk. Liever veel naamsbekendheid? Mik dan op grote media! Stel ook voor jezelf vast wat je precieze focus en doelgroep is. Wat wil je de buitenwereld precies vertellen? Wat onderscheidt jou van de rest? Hoe wil je bekend staan? En op wie richt je je precies? Wanneer je dat helder voor jezelf hebt, kun je je PR-plan daarop aanpassen, zodat je zo gericht mogelijk aan de slag kunt gaan.”

2. Selecteer de juiste media

Suzanne & Chantal: “Nederland barst van de media: print, televisie, radio en steeds meer online platformen. Je zou bijna door de bomen het bos niet meer zien, maar gelukkig heb je voor jezelf nu helder wat je wilt bereiken en wie. Op basis daarvan kun je op zoek gaan naar media die daar goed bij aan zouden kunnen sluiten en de relevante contactpersonen. Liever dat je maar een paar titels die heel relevant voor jou zijn benadert, dan dat je een algemeen bericht naar 100 media stuurt. Het heeft geen zin om lukraak iedereen te benaderen, want in the end bereik je daar veel minder mee.”

3. Denk aan je eigen content

Suzanne & Chantal: “Het is iets wat veel mensen vergeten: eigen content. Dat is net zo belangrijk voor je PR als wat externe publicaties zullen bereiken. Want wanneer je zelf veel schrijft, post en deelt, zet je jezelf neer als een expert. Zo weten mensen (media) je ook sneller te vinden wanneer ze op zoek zijn naar iemand die meer weet over jouw onderwerp. Als het niet dankzij je opgebouwde naamsbekendheid is, dan wel via je opgebouwde online vindbaarheid!”

Let’s Talk

Hoe creëer jij meer media aandacht voor jou en je bedrijf? Laat het ons weten en deel het hieronder in de comments.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu