Hier moet je volgens Pitch Queen Nathalie Mangelaars mee stoppen als je de perfecte pitch wil geven

Je hebt een goed idee, maar hoe vertel je jouw idee kort en krachtig aan anderen zodat ze jouw idee ook fantastisch gaan vinden? Pitchen is niet makkelijk. Tijdens The Goaldiggers Club Session op zondag 10 juni in W Amsterdam deelt Pitch Queen specialist Nathalie Mangelaars haar tips voor de perfecte pitch. Dit is een exclusieve sneak preview op haar sessie. Benieuwd naar alle tips van Nathalie? Zorg dan dat je bij the Goaldiggers Club Session bent op zondag 10 juni en scoor onderaan het artikel meteen een kaartje! 

Nathalie Mangelaars is founder van Pitch Queen en de Pitch Academy en organisator van het NK Pitchen. Met deze concepten probeert Nathalie Nederland het land met de beste pitchers ter wereld te maken. Nathalie: “Wat ik zie is dat mensen niet gezien worden, ideeën worden niet gehoord of bedrijven maken niet de juiste connecties, omdat ze het gewoon heel erg lastig vinden om hun ideeën kort en krachtig over te brengen, oftewel pitchen. En dat is gewoon super jammer.” Op The Goaldiggers Club Session deelt Nathalie al haar tips en tricks voor de perfecte pitch. Kun je niet wachten? Nathalie deelt alvast 3 dingen die je niet moet doen voor een perfecte pitch.

1. Maak je pitch niet te lang

Nathalie: “Stop met praten voordat de ander is gestopt met luisteren. Het is belangrijk dat je van tevoren inschat hoe lang je de aandacht denkt vast te kunnen houden. Beter maak je je pitch kort en krachtig met een haakje. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik ben ook vaak te zien als expert in de media.’ De vraag die dan opkomt is: ‘Wat leuk, welke media?’ En dan heb je de legitimiteit om weer door te praten en krijg je een gesprek. Een pitch is geen monoloog, maar de start van een dialoog. Je wil mensen triggeren om met je in gesprek te gaan.”

2. Open je pitch niet saai

Nathalie: “Saai openen is echt een no-go. De aandacht van mensen verslapt al binnen 8 tot 10 seconden. Als je saai opent is de kans heel groot dat je de volledige aandacht niet meer gaat krijgen. Het is dus belangrijk om mensen in het begin van je pitch te triggeren om naar je te blijven luisteren. En dat kan op heel veel verschillende manier: met een visie, een feit, je eigen verhaal. Zolang het de aandacht van de mensen maar grijpt en ze naar je willen blijven luisteren.”

3. Pitch nooit onvoorbereid

Nathalie: “Als je je niet goed hebt voorbereid op het publiek waar je voor staat, dan is de kans groot dat je de plank misslaat en met hagel schiet in plaats van gericht schiet op een boodschap die goed past bij je doelgroep. Met hagel schieten heeft geen zin. Bereid je dus goed voor. Daar tegenover staat wel, enthousiasme creëert enthousiasme. Dus probeer je pitch niet zó uit je hoofd te leren dat het een opgedreund verhaaltje wordt. Je kunt beter een keer uh zeggen of een fout maken. Zolang je jouw verhaal maar met passie en enthousiasme vertelt. Als je je alleen op de tekst focust, raak je juist mensen kwijt. Als het vlak is horen mensen het wel, maar voelen ze het niet.”
 

Kom jij naar de volgende The Goaldiggers Club Session op 10 juni?

Benieuwd naar de sessie van Nathalie? Wil jij ook praktische tips en tricks en inspirerende vrouwen ontmoeten waarmee jij je learnings kunt delen? Op 10 juni is het tijd voor de vierde editie van The Goaldiggers Club Session. Tijdens The Goaldiggers Club Session verzamelen we een rits inspirerende vrouwen die hun wisdom en learnings met jou delen en creëren we een veilige plek waar je van like-minded vrouwen kunt leren. Wij geloven dat ondernemende vrouwen al hun zakelijke goals kunnen bereiken door elkaar te inspireren en elkaar zo naar een hoger niveau kunnen tillen. Achter een succesvolle vrouw staat een grote club succesvolle vrouwen. Tot 10 juni?
Meer weten? Lees hier alles over The Goaldiggers Club Session.
Zorg dat je erbij bent op zondag 10 juni in W Amsterdam en scoor hieronder je kaartje!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand