3 mindset tips van The Goaldiggers Club founder Eve Tomaszewski om beter om te gaan met tegenslagen in je carrière

Of je nu aan het begin van je carrière staat of hard onderweg bent op de weg naar succes. Ben je net ondernemer of al een tijdje bezig?  Achter die prachtige Instagram plaatjes en sterke vrouwen schuilen ook struggles en dat is oké. Je kunt niet altijd de juiste keuzes maken en alles kan niet altijd slagen en goed gaan. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn: dus vandaag drie tips van The Goaldiggers Club founder Eve Tomaszewski  om beter om te gaan met tegenslagen!

Illustratie: Studio Roo

Omgaan met tegenslagen in je carrière

Elke vrouw die zegt dat haar carrière altijd rozengeur en maneschijn is liegt. Je zult vroeg of laat te maken krijgen met ups en ook de downs. Ik heb er ook al veel op mijn lijstje staan!  Zo startte ik met één van mijn beste vriendinnen vanuit ons enthousiasme een bedrijf. Niet veel later liepen we tegen de lamp en kwamen we er achter dat we het helemaal niet konden combineren met onze eigen ondernemingen die we ook nog hadden en beseften we ons dat we niet zulke goede business partners als vriendinnen waren. Maar soms gebeuren er ook dingen waar je zelf minder invloed op hebt. Zoals een faillissement van één van je klanten waardoor je naar jouw duizenden euro’s kunt fluiten. Ook dat maakte ik helaas mee. Deze mind hacks hebben mij geholpen om ermee om te gaan.

1. Accepteer dat tegenslagen erbij horen

Ik geloof dat je pas echt goed met tegenslagen om kunt gaan als je volledig accepteert dat ze erbij horen. Voor mij is dit punt soms nog een uitdaging. In je hoofd ben je vaak alleen maar bezig met goals die je succesvoller en gelukkiger gaan maken en als je dan ineens door een tegenslag verplicht een afslag moet nemen die niet op jouw routekaart staat, dan kan het voelen dat je op de verkeerde weg rijdt. Als jij eens een andere afslag neemt met de fiets of auto dan denk je toch ook niet de hele tijd: Ik moet hier niet rijden, ik wil hier niet rijden? Je snapt dat je recht in de file of in het obstakel zou rijden als je op de andere weg rechtdoor zou blijven rijden en dat het dan nog langer zou duren, voordat je op je eindbestemming aankomt. Toch? Hopelijk zorgt dit voorbeeld ook bij jou dat je de volgende tegenslag (want die zal er heus komen) op de weg naar succes kunt accepteren als part of business.

2. Zie tegenslagen als een kans

Tegenslagen zie je soms niet aankomen en komen hard aan. Je kunt er totaal verlamd door raken en je zult je afvragen waarom het jou is gebeurd en hoe je er ooit weer overheen komt. Onthou dat je geen controle meer hebt op wat er is gebeurd, maar wel hoe je het gaat handelen en hier uit gaat komen. Goed nieuws: hier heb je wel invloed op. Het is belangrijk om even bij de gebeurtenis stil te staan en verdrietig of teleurgesteld zijn hoort daar soms bij, maar weet dat tegenslagen altijd kansen met zich meebrengen. Er is altijd iets wat je kunt doen om hier uit te komen en je kunt er altijd iets van leren. You got this!

3. Maak je hoofd leeg

Sporten en mediteren werkt voor mij goed om mijn gedachten leeg te maken en ik zou het iedereen adviseren, maar misschien werkt het niet voor jou. Ik geloof dat iedereen wel een activiteit heeft die ervoor zorgt dat je even nergens anders aan denkt. Kom erachter en doe het, want vooral bij tegenslagen kan je mind je helemaal gek maken en is niets belangrijker dan je hoofd leeg maken.

Let’s Talk

Hoe ga jij om met tegenslagen in je carrière? Deel het hieronder in de comments.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangem.

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand