Sip van het Parool: kom je naar The Goaldiggers Club Session?

Deze week lazen wij het artikel van Sip Markink in het Parool waarin hij pleit voor meer tevredenheid onder zijn medemillennials. Daar valt zeker wat voor te zeggen, maar aangezien Sip jeuk krijgt van het woord goaldigger en ambitieus en tevreden zijn niet samen lijken te gaan in zijn artikel, moesten wij als The Goaldiggers Club wel wat doen. Sip, ze zijn er wél! Gelukkige en tevreden goaldiggende millennials. Die zijn er heel veel en wij laten je graag kennis met ze maken.

Sip,
Als medemillennial las ik je stuk en I feel you. We mogen soms best een tandje minder en gewoon iets meer tevreden zijn. Maar het lijkt alsof je zegt dat tevreden zijn en een ‘goaldigger’ zijn niet samen kan. Ik denk dat je dat verkeerd ziet.
Een tijdje terug zat ik ook in die intercity richting burn-out. Ik ben zelfs helemaal tot het eindstation blijven zitten. Vervolgens gooide ik het roer om en ging, lekker cliché en volledig volgens het typische millennial boekje, op zoek naar mezelf. Gelukkig voor mij vond ik mezelf en kwam ik totaal herboren, en een tatoeage met moeilijke betekenis rijker, weer op de arbeidsmarkt in een geheel nieuwe functie.
Ik werk nu als freelance schrijver voor onder andere, houd je vast, The Goaldiggers Club, een platform voor ondernemende vrouwen. Jazeker. Ik hoor je gniffelen. Die vrouw is gewoon weer met een soja latte met een klikje suikervrije karamel, want ik heb natuurlijk wel wat geleerd van die burn-out, die intercity richting burn-out ingestapt. Maar niets is minder waar en ik leg je graag uit waarom.
Ik begrijp je jeuk bij het woord ‘goaldigger’. Ik heb het soms bij ‘in je kracht staan’. Maar bij The Goaldiggers Club vind je zeker zeker geen vrouwen die op de bank liggen te huilen als onze to-do lijst niet is afgerond of ons vijfjaren plan in duigen valt. We zijn juist vrouwen die elkaar helpen en ondersteunen om elkaars goals te behalen én een gelukkig leven te leiden. En wat die goals zijn en hoe een gelukkig leven eruit ziet is voor iedereen anders.
Ik ben het met je eens dat we wat meer tevreden mogen zijn en vooral ook wat liever voor onszelf, maar moeten we ons niet vooral gewoon met onszelf bemoeien en niet oordelen over hoe of wat andere mensen doen? Dat zou een hoop druk eraf halen, want het is vaak vooral dat móeten wat een eigen leven gaat leiden en wat ons opbreekt. Een goaldigger legt juist de focus op zichzelf en doet het op zijn of haar unieke manier. Daar horen ook tegenslagen bij. Ontslagen worden is in het millennial boekje waarschijnlijk een dikke faal, maar voor een goaldigger een mogelijkheid. Door op The Goaldiggers Club te laten zien dat het niet altijd in een rechte lijn omhoog gaat en iedereen het anders aanpakt en succes voor iedereen iets anders inhoudt, hopen we juist mensen te weerhouden van in te stappen in die intercity richting burn-out, maar ze op de trein richting succes te zetten. Wat dat ook voor ze mogen zijn, bijvoorbeeld gewoon tevreden zijn met wat ze doen en wie ze zijn.
Laatst zei iemand op een verjaardag tegen mij: je klinkt niet meer zo ambitieus als vroeger. Normaal was dat een absolute belediging geweest, maar inmiddels niet meer. Het vuur is er nog altijd, maar tegenwoordig niet meer gevoed door wat ik denk dat ik móet doen, maar gevoed door dingen waar ik écht waarde aan hecht: meer vrije tijd, tripjes met vriendinnen, suffe rondjes hardlopen, bioscoopavonden met mijn man. En gek genoeg merk ik dat het vuur juist sterker is dan ooit. Je kan dus wel degelijk een gelukkig leven leiden en daarnaast een ontzettende goaldigger zijn. Geloof je mij niet? Ik nodig je heel graag uit om al die gelukkige goaldiggers eens mee te maken tijdens onze The Goaldiggers Club Session in W Amsterdam. Zie het als een experiment. Ik kan je verzekeren dat je een moeilijk drankje krijgt en misschien wel de hele dag jeuk door het woord goaldigger, maar wie weet is het ook wel een hele geruststelling. Ambitieus én gelukkig: die millennials zijn er dus ook.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand