Floortje Lopes, founder Branding Bureau Tree Full of Scones, deelt haar tips en tricks om jezelf op waarde te schatten

Vind jij het lastig om jezelf op waarde te schatten en die prijs ook daadwerkelijk te vragen? Floortje Lopes, founder Branding Bureau Tree Full of Scones, begon ook met lagere prijzen, maar heeft inmiddels geen problemen meer om het tarief te vragen wat ze waard is. Zonder kan zij ook niet de maximale waarde aan haar klanten leveren. Hoe jij dat ook kan doen? Wij delen Floortje’s beste tips en tricks.  

Floortje Lopes

Floortje Lopes is founder van Branding Bureau Tree Full of Scones, spreker en business coach. Zij helpt bedrijven om te transformeren naar sterke authentieke merken en is stiekem het brein achter de strategieën van meerdere succesvolle ondernemingen. Floortje kan als geen ander de passie, drive en het potentieel van een ondernemer vertalen naar een boodschap die overkomt en die de kern van het verhaal van het product en de ondernemer in een aantrekkelijk daglicht zet. Met als doel het bedrijf succesvoller te maken en de impact te vergroten.

1. Wat jij doet is uniek

Floortje: “Jij bent de enige bent die jouw visie, talent, kwaliteiten en ervaring heeft. Tuurlijk zijn er meer mensen die doen wat jij doet, maar niemand kan het doen zoals jij het doet met de energie en overtuiging die jij erin stopt. Wat je doet is uniek. Je bent waardevol en daarom is jezelf op waarde schatten ook zo belangrijk.”

2. Leer je doelgroep door en door kennen.

Floortje: “Er is voor iedereen een markt en dus ook voor jou. Investeer tijd en aandacht om jouw stukje van de markt goed te definiëren én goed te begrijpen. Hoe beter jij je doelgroep kent, hoe meer waarde je kan leveren, want je weet immers wat ze nodig hebben. En hoe waardevoller jij voor je doelgroep bent, hoe hoger de prijzen die je kan vragen.”

3. Krijg meer zelfvertrouwen door te doen

Floortje: “Vragen wat je waard bent komt uiteindelijk ook aan op zelfvertrouwen. En dat krijg je door te doen. Dus ga niet eeuwig op je zolderkamer je producten of diensten aanscherpen, go out there! Ga doen, verzamel die feedback, verbeter en versterk jezelf en wat je te bieden hebt. Dat geeft vertrouwen en een bepaalde zelfverzekerdheid die nodig is om te vragen wat je waard bent.”  

4. Investeer in jezelf

Floortje: “Zorg dat je investeert in jezelf en vooral ook in je bedrijf als merk neerzetten. Hoe sterker je merk, hoe hoger de geloofwaardigheid en het vertrouwen, hoe groter de  investeringsbereidheid van je doelgroep en hoe hogere prijzen je kan vragen. Ga niet aan de slag met steeds je producten in de markt zetten, maar investeer ook in je merk. Je zal zien dat je hogere prijzen kan vragen.”

5. Werk aan je money mindset

Floortje: “Je money mindset is erg belangrijk als het komt op vragen wat je waard bent. Bedenk eens voor jezelf: wat zijn jouw associaties met geld? Welke waarde ken je toe aan geld? Of wat hang je er (emotioneel) aan op? Misschien heb je wel bepaalde negatieve gedachten of overtuigingen rondom geld die je helemaal niet ondersteunen om meer geld te vragen en te verdienen. Als je bewust kan worden van je mindset rondom geld en je daardoor niet meer laat tegenhouden, dan zal je zien dat het steeds makkelijker gaat.”

6. Lever wat je belooft

Floortje: “Het maakt niet uit welke prijs je vraagt, als je maar levert wat je belooft. Ik geloof in underpromise en overdeliver. Natuurlijk kan er altijd iets mis gaan – verschillende verwachtingen, een fout, een andere uitkomst dan verwacht – maar fix it! Daarom geloof ik ook in tussentijdse evaluaties en het proces blijven monitoren. Blijf luisteren naar de feedback die je krijgt en zorg dat je het altijd oplost.”

Let’s Talk

Schat jij jezelf op waarde? Deel het hieronder in de comments.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand