5 adviezen om je goals te behalen van inspirerende goaldiggers

Met The Goaldiggers Club hebben we al heel wat goaldiggers mogen interviewen. Met een bak vol inspirerende adviezen tot gevolg. Heb jij vandaag even geen idee hoe je al die goals gaat bereiken? Je bent zeker niet de enige. Iedere goaldigger heeft er wel mee te maken of mee te maken gehad. Wij delen advies van 5 goaldiggers die jou weer nieuwe inspiratie en motivatie geven voor het behalen van je goals. 

1. Laat je niet te veel afleiden door adviezen van anderen

Wendy Bogers, founder Ligo: “Als je als goal hebt een bedrijf opzetten, laat je dan niet te veel afleiden door adviezen van anderen. Bijvoorbeeld dat je er heel goed over moet nadenken, dat je lang moet sparen voordat je de stap neemt en niet ver komt zonder een goed businessplan. Er is mij heel vaak door mijn vrienden en familie geadviseerd het zekere voor het onzekere te nemen. Ik had tenslotte alle zekerheid met mijn goed betaalde baan. Natuurlijk is dit advies goed bedoelt, maar als je iets innovatiefs wilt opzetten moet je jouw moment pakken. Risico’s durven nemen. Ondernemen is doen. Stel je goals en maak ze realistisch door ze op te delen in kleinere goals.”
Lees hier de Goaldigger Talk met Wendy.

2. Stop met piekeren en blijf altijd jezelf

Anke de Jong, hoofdredacteur Glamour: “Het heeft geen zin om over van alles te piekeren of om nachtenlang door iets wakker te liggen. Het loopt vaak toch anders dan je denkt. Een andere tip die ik ook graag mee zou willen geven: blijf altijd jezelf. Je hoeft je niet anders of beter voor te doen, omdat je denkt dat je het dan wel bereikt. Je bent uniek en goed zoals je bent.”
Lees hier de Goaldigger Talk met Anke.

3. Durf risico’s te nemen

Danique Wiltink en Adine Tjeenk Willink, founders Nimbles: “Ondernemen is het meest risicovolle beroep dat er is. Risico’s nemen hoort er echt bij. Wij denken dat het je juist groot maakt als ondernemer, want als je blijft twijfelen, kom je niet verder. De risico’s moeten wel onderbouwd zijn. Wij denken bijvoorbeeld heel goed na over de potentie als het goed uitpakt en de consequenties voor als het niet goed uitpakt. Elk scenario denken wij wel eerst door voordat wij het risico nemen.”
Lees hier investeringstips van Danique en Adine.
Lees hier welke eigenschappen iedere ondernemer succesvoller maken volgens Danique en Adine

4. Volg altijd je gevoel

Elisah Jacobs, founder Interior junkie: “Als je altijd je gevoel volgt, dan komt het allemaal goed. Ik heb wel klussen aangenomen waarbij mijn gut feeling eigenlijk niet goed was. Dat soort klussen bleken achteraf nooit een succes. Zo heb ik eens een interieurklus gedaan voor een bedrijf, waarbij ik vanaf het begin al geen goed gevoel had. Ik heb daar toen keihard voor gewerkt, maar toen puntje bij paaltje kwam, kreeg ik er bijna niks voor. Dat is zonde. Zeker als je net begint met ondernemen, is het lastig om altijd je gevoel te volgen. Er moet toch geld binnenkomen, waardoor je soms te snel ‘ja’ zegt. Je bent in het begin ook nog zoekende naar de precieze identiteit van je onderneming. Nu ik zo’n vier-en-half jaar bezig ben, weet ik precies waar Interior Junkie voor staat. Dat maakt mijn gevoel volgen een stuk makkelijker.”
Lees hier de Goaldigger Talk met Elisah.
Lees hier Elisah’s tips voor een productieve werkplek.
Lees hier de 3 grootste learnings van Elisah.

5. Vergeet niet te genieten

Celine Bernaerts, hair and make-up artist: “Focussen op je goals is goed, maar vergeet ook niet te genieten van de weg daarnaartoe. Ik denk dat onze generatie in een tijdperk geboren is waarin het maximale van ons wordt gevraagd en wij ook het maximale van onszelf vragen. Daarom verliezen we ons af en toe in het eindgoal en vergeten we het proces ernaartoe. Als ik in mijn omgeving kijk hoeveel mensen er gestrest zijn, overspannen raken of zelfs een burn-out krijgen… We moeten niet vergeten te genieten en elk succes, hoe klein ook, te vieren. Elke overwinning is een overwinning, dus sta daar ook bij stil en geef jezelf dat schouderklopje.”
Lees hier het interview met Celine.

Let’s Talk

Welk advies heb jij voor andere goaldiggers? Deel het hieronder in de comments.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand