You got this! Praktische tips om effectief aan je goals te werken

Heb jij een hele hoop goals, maar vind je het lastig om daar ook echt effectief aan te werken? Tijdens The Goaldiggers Club Session op zondag 4 maart deden verschillende sprekers een boekje open over hoe zij hun goals bereiken. Zo ook Sanny Verhoeven (founder Sanny Zoekt Geluk) en Cynthia Schultz (founder Cynthia.nl en auteur). Met deze praktische tips staat niets je meer in de weg om je goals te behalen. 

1. Verdeel je dag in blokken

Sanny: “Uit onderzoek is gebleken dat multitasken een mythe is. Ook vrouwen kunnen niet multitasken. Effectief aan je goals werken gaat dan ook het beste wanneer je jezelf op één taak tegelijkertijd focust. Ik vind het bijvoorbeeld fijn om mijn dag in te delen in blokken. ’s Ochtends werk ik aan mijn kanaal, terwijl ik ’s middags verschillende afspraken inplan. Op die manier behoud je je focus én ontstaat er meer rust en overzicht.”

2. Maak gebruik van de pomodoro techniek

Cynthia: “Een methode om effectief aan mijn goals te werken is de pomodoro techniek. Dit betekent dat je viermaal 25 minuten geconcentreerd aan een specifieke taak werkt, met tussentijdse pauzes van vijf minuten. Wanneer je viermaal 25 minuten hebt gewerkt, mag je 25 minuten pauze nemen. Voor mij werkt dit heel goed om gefocust aan de slag te gaan met mijn to-do list. ”

3. Zie je goal als een experiment

Sanny: “Falen hoort erbij om alles eruit te halen. Als je namelijk faalt betekent dit dat je écht alles hebt geprobeerd. Als de perfectionist in je het lastig vindt om te falen, kan het helpen om je goal te zien als een experiment. Dit neemt namelijk veel druk weg. Als het een experiment is, mag het immers mislukken. En waarom zou je onder het mom van ‘een experiment’ niet een blog starten of een evenement organiseren? Je hebt niets te verliezen.”

4. Maak tijd voor je goals

Cynthia: “We zijn allemaal druk, maar de realiteit is ook dat we onbewust veel tijd verspillen. Zo heeft het boek We Quit Mail me geïnspireerd om mailen tot een minimum te beperken, omdat dit onnodig veel tijd kost en de aandacht wegneemt van mijn goals. Daarnaast heeft de app Moment mij doen inzien dat ik bizar veel tijd besteedde aan mijn smartphone. Zonde! Bovendien kan de oplossing om meer tijd te creëren heel simpel zijn. Sta bijvoorbeeld eens een uurtje eerder op en kijk wat dat doet voor je planning.”

5. Denk groot

Sanny: “Bepaal je goal, maar maak het actieplan altijd groter dan nodig. Is het bijvoorbeeld je doel om 5.000 unieke bezoekers per maand te bereiken? Denk groter wanneer je je actieplan opstelt. Je zult namelijk merken dat je anders, en vaak ook creatiever, gaat denken wanneer je een plan bedenkt om 20.000 unieke bezoekers te bereiken. Dit wordt ook wel massive action genoemd en het zal ervoor zorgen dat je sneller je goals bereikt.”

Kom jij naar de volgende The Goaldiggers Club Session op 10 juni?

Wil jij ook inspirerende vrouwen ontmoeten waarmee je je learnings kunt delen? Op 10 juni staat er weer een nieuwe The Goaldiggers Club Session in de planning. Tijdens The Goaldiggers Club Session op 10 juni in W Amsterdam verzamelen we een rits inspirerende vrouwen die hun wisdom en learnings met jou delen en creëren we een veilige plek waar je van like-minded vrouwen kunt leren. Wij geloven dat ondernemende vrouwen al hun zakelijke goals kunnen bereiken door elkaar te inspireren en elkaar zo naar een hoger niveau kunnen tillen. Achter een succesvolle vrouw staat een grote club succesvolle vrouwen. Tot 10 juni?
Lees meer over het event en scoor meteen je kaartje hier

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand