Met deze tips verminder je stress op de werkvloer

Je hebt nog een hele lijst to-do’s, die je waarschijnlijk vandaag niet meer afkrijgt, je mail loopt over en ondertussen heb je allerlei meetings: stress. Tja, het hoort er natuurlijk ook een beetje bij: af en toe een gestreste dag. Af en toe zeker, maar maak er geen gewoonte van. Wist je dat stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1 is? Onder het motto beter voorkomen dan genezen geven wij je 4 tips om de stress op de werkvloer te minimaliseren. 

Foto via: https://qz.com/817765/the-wing-audrey-gelmans-new-york-club-for-women-only-is-a-modern-take-on-a-much-needed-tradition/

1. Get organized

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij mij slaat de stress toe als ik zoveel te doen heb dat er geen structuur meer in zit. Een soort van dweilen met de kraan open. Als je merkt dat dit aan de hand is, schrijf dan al je zorgen en al je to-do’s op en maak vervolgens een planning hoe en wanneer je al dat werk gaat doen. Een berg werk verzetten met een plan voelt al een stuk beter. En nu aan de slag!

2. Sta even stil

Word het je allemaal even te veel? Neem een break en geef je mind de mogelijkheid om op adem te komen en weer helder te worden. Om niet nog gestrester te worden is het belangrijk om de stress meteen de kop in te drukken. Mindfulness kan je goed helpen om even stil te staan en negatieve gedachtes los te laten. Lees ons volledige mindfulness stappenplan hier.

3. Zorg goed voor jezelf

Gezond eten, bewegen, voldoende slaap en genoeg ontspanning. Als jij beter voor jezelf zorgt, dan kan jij die stressvolle dagen veel beter aan en zal je deze ook als minder heftig ervaren. Die avond op de bank met Netflix zonder je werkmail lijkt tijdsverspilling als er een hoop te doen is, maar is van groot belang voor jouw productiviteit en jouw gevoel van stress. Om optimaal te presteren is het ook belangrijk dat je tijd in jezelf investeert. Gun het jezelf om soms even uit te staan. En sta je wel aan, zorg dan dat je jezelf niet vergeet door minder te slapen of een ontbijt over te slaan. Hard werken kost energie, zorg dat je daar voldoende van hebt en het ook steeds bijvult.

4. Geef je grenzen aan

Kan jij je werk nog wel goed ‘uitzetten’? Refresh je de hele tijd je werkmail en kan er ook ‘s avonds best nog wel even snel wat gedaan worden? Merk je dat het je stress oplevert, verander dit dan en geef je grenzen duidelijk aan: werk doe ik op kantoor en niet thuis. Maar geef ook grenzen aan op kantoor. Zit je bijvoorbeeld in een wekelijkse meeting waar je niets aan hebt en die je alleen maar meer stress oplevert, omdat je er een paar uur aan kwijt bent? Kom voor jezelf op en geef aan dat je niet meer komt, omdat je er niets aan hebt. Ja zeggen is erg belangrijk, maar om minder stress te ervaren is een nee af en toe net zo belangrijk.

Let’s talk

Hoe zorg jij voor minder stress op de werkvloer? Deel het in de comments hieronder.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand