4 tips om je creativiteit te stimuleren

Jij niet creatief? Onzin! Hoewel het waar is dat de een creatiever is dan de ander, is het met de juiste technieken voor iedereen mogelijk om zijn creativiteit te stimuleren en te gebruiken. Jij kan het dus ook. Wij geven je 4 tips om je creativiteit te stimuleren. Voordat je het weet ben je out of the box.

Foto via instagram.com/herenamewascharlie

1. Niets is fout

Voordat al die goede ideeën kunnen komen, moet je mindset klaar zijn om ze te ontvangen. Probeer niet te overdenken. Er is niets wat jouw creativiteit meer kan doodslaan dan je eigen oordeel. Ga erin zonder oordeel en accepteer dat er ook heel wat stomme, misschien rare ideeën op tafel komen voordat dat ene briljante idee wordt geboren.

2. Work hard, play hard

Waarom denk je dat al die ping pong tafels in die workspaces staan? Het is goed voor je creativiteit om even helemaal wat anders te doen dan werken. Een spelletje ping pong, een wandeling buiten: doe wat werkt voor jou. Naast dat het je hoofd even leeg maakt en als het ware reset, kan dit ook juist het moment zijn dat dat briljante idee ineens in je hoofd springt, want uit wetenschappelijke studie is bewezen dat afleiding creativiteit stimuleert. Dit is ook de reden waarom bijvoorbeeld werken in een koffietentje met wat geluid op de achtergrond heel goed kan werken voor je creativiteit.

3. Doe de dingen eens helemaal anders

Een super makkelijke manier om je creativiteit te stimuleren is door de dingen een keer helemaal anders te doen. Fiets je bijvoorbeeld iedere dag dezelfde route naar je werk? Fiets eens een keer een andere route. Ben je normaal in de ochtend binnen een half uur na het opstaan de deur uit? Neem eens de tijd en ga rustig zitten voor je ontbijt en ga uitgebreid in bad. Dingen op een andere manier doen, kan nieuwe perspectieven geven.

4. Maak het visueel

Schrijf niet ideeën pas op als ze goed zijn. Help jezelf door je gedachtes visueel te maken. Begin met een leeg vel papier en schrijf in het midden jouw probleem of opdracht waar je iets op probeert te bedenken. Schrijf vervolgens alle ideeën en gevoelens op. Dit hoeven niet meteen oplossingen te zijn, maar kunnen ook feiten of associaties zijn. Als je niets kan bedenken blijf dan bezig met je pen op het papier en ga tekenen terwijl je gedachten dwalen. Geef je verbeelding de ruimte. Deze methode maakt je gedachtes visueel, waardoor je ook makkelijker verbanden kan leggen voor nog meer goede ideeën.

Let’s talk

Hoe stimuleer jij je creativiteit? Deel het in de comments hieronder.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand