Business coach Charlotte van 't Wout deelt 6 slimme tips om Instagram Stories in te zetten voor jouw bedrijf

Als er één vrouwelijke ondernemer is die Instagram Stories slim inzet voor haar business dan is het wel Charlotte van ‘t Wout. Dit zijn haar tips om ook jouw business met Instagram Stories naar the next level te tillen.

Eén blik op de Instagram bio van Charlotte van ‘t Wout (@celinecharlotte) verklapt dat deze goaldigger beslist niet stilzit. Als freelance journaliste, business coach en eigenaar van SPOT (vergaderlocaties in de Amsterdamse grachtengordel red.) is ze altijd on the go en via Instagram Stories doet ze hier enthousiast verslag van. Dit zijn haar tips om Instagram Stories in te zetten voor jouw business.

1. Maak gebruik van ondertiteling

Charlotte: “Het merendeel van de mensen kijkt Instagram Stories zonder geluid. Hierdoor is het ontzettend belangrijk om gebruik te maken van tekst wanneer je een video via Instagram Stories deelt. Vat even heel kort samen wat je aan het zeggen bent. Anders is de kans groot dat mensen verder swipen en dat is natuurlijk ontzettend jammer. Zeker als het om een potentiële opdrachtgever gaat.”

2. Maak er echt een verhaal van

Charlotte: “Zie Instagram Stories echt als een plek voor het delen van mini-verhaaltjes in plaats van het delen van losse fragmenten uit je leven. Het is heel makkelijk om je telefoon te pakken als je zelf iets leuks aan het doen bent, maar het is beter om de kijker mee te nemen. Vertel bijvoorbeeld eerst even waar je bent of waarom je daar bent. Gebruik vervolgens het tweede shot om te delen wat je eigenlijk wilde delen en sluit je verhaal vervolgens af met het derde shot.”

3. Laat je persoonlijkheid zien

Charlotte: “Gebruik Instagram Stories op de eerste plek om je persoonlijkheid te laten zien. Het moet voor mensen leuk zijn om naar je verhalen te kijken. Het kan vermoeiend werken als je alsmaar je producten of diensten promoot. Mijn werk als business coach of mijn vergaderlocaties in Amsterdam staan dan ook op de tweede plaats wanneer ik een verhaal aan het maken ben. Dit benoem ik af en toe terloops en alleen als het natuurlijk voelt.”

4. Kijk naar je Instagram Stories als een buitenstaander

Charlotte: “Vraag jezelf bij iedere video of foto af die je wilt plaatsen: lijkt mij dit leuk om te kijken als buitenstaander? Zelf raad ik ook zeker aan om af te wisselen qua type content die je plaatst. Plaats bijvoorbeeld niet alleen een rits aan foto’s, maar deel ook zo af en toe een video. Of vice versa. Waar je eigenlijk naar zou moeten streven is dat kijkers denken: ‘Oh ja… En nu?’ Dat ze graag verder willen kijken. Dit bereik je natuurlijk door échte verhalen te delen.”

5. Maak gebruik van één vast format

Charlotte: “Het is beslist geen must, maar het kan zeker lonen om gebruik te maken van één vast format voor je Instagram Stories. Dit kun je groots aanpakken door te denken in verschillende thema’s en rubrieken, maar dit kan ‘m natuurlijk ook zitten in dat je altijd dezelfde filter gebruikt. Dit zorgt voor herkenning bij je volgers wat ten goede kan komen aan je brand.”

6. Zet Instagram Stories Highlights in

Charlotte: “De Highlights-functie van Instagram Stories is echt súperhandig. Maak hier zeker gebruik door via Instagram Stories één keer uit te leggen wie je bent en wat je business is om dit vervolgens op je profiel uit te lichten. Nieuwe volgers die jou niet persoonlijk kennen krijgen op deze manier een beter beeld van je wie je bent en wat je doet. Daarnaast kun je het natuurlijk ook gebruiken als een soort-van online portfolio waar je je belangrijkste werk uitlicht. Of verzamel hier een overzicht van positieve reviews van klanten. De highlights zijn namelijk één van de eerste dingen die potentiële volgers zien zodra ze in aanraking komen met jouw profiel, dus zet dit zeker in voor je business.”

Let’s talk

Hoe zet jij Instagram Stories in voor je business? Deel het in de comments hieronder.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram did not return a 200.
Sluit Menu