Stefanie Klaver van Klaever Health geeft jou dé voedingstips om het optimale uit jezelf en jouw werkdag te halen!

Wij snappen dat eten je niet aan je eerste miljoen gaat helpen, maar eten kan wel degelijk bijdragen aan hoe fit en geconcentreerd je werkt. Stefanie Klaver van Klaever Health geeft de ultieme voedingstips om het beste uit jezelf te halen en zo goed mogelijk te presteren, iedere dag weer.

Foto: Manon Klaver

Klaever Health
Stefanie Klaver opende 1,5 jaar geleden Klaever Health aan de Rozengracht. Voedingsadvies, lab onderzoek, personal training, supplementen, juices en smoothies: je kan er allemaal voor bij Klaever Health terecht. Het is een plek waar mensen op een laagdrempelige en vooral duurzame manier met hun gezondheid aan de slag kunnen gaan.   

1. Hét ontbijt voor een productieve werkdag

Stefanie: “Een beste ontbijt is er eigenlijk niet. Beste is altijd een lastige als we het over voeding hebben. Voedingsmiddelen die voor de ene persoon goed zijn hoeven dat voor een ander niet te zijn. Mijn ontbijttip is om te kiezen voor een maaltijd die niet alleen uit koolhydraten bestaat – dit kan je bloedsuikerspiegel een enorme boost geven, gevolgd door de welbekende dip – maar ook voldoende eiwitten en vetten bevat. Een voorbeeld is havermout met amandelmelk, fruit, noten, zaden, pitten en of een beetje notenpasta.”

2. Voeding voor meer focus

Stefanie: “Voor extra concentratie kies je voor brainfood! Voeding rijk aan onverzadigde vetten kunnen de hersenfunctie ondersteunen. Natuurlijk werkt dit niet a la minute, dus is het belangrijk dat je de gezonde vetten dagelijks terug laat komen in je voedingspatroon. Denk aan vette vis, avocado, walnoten en lijnzaad (olie). Een visolie of algenolie supplement kan extra ondersteuning bieden als je merkt dat je concentratie je in de steek laat.”

3. De uit je dip tip

Stefanie: “Het voelt misschien alsof je op zo’n moment suikers nodig hebt, maar soms maken deze je dip alleen nog maar heftiger. Goede opties om je energie niveau te ondersteunen zijn een combinatie van koolhydraten met een eiwit of vetbron, zodat je bloedsuikerspiegel niet de bocht uitvliegt. Bijvoorbeeld een rijstwafel met een halve avocado, een proteïne shake, bananenbrood met notenpasta of een juice met veel groenten en een klein beetje fruit. Extra spirulina in je sapje kan een goede energie kick geven zonder dat je hier hyper of trillerig van wordt, zoals je soms hebt van koffie.”

Foto: Manon Klaver

4. Voeding om op en top te presteren

Stefanie: “Kies de dag dat je bijvoorbeeld een belangrijke presentatie hebt en op en top moet presteren voor ongeraffineerde producten. Net als elke andere dag eigenlijk. Besteed extra aandacht voor magnesiumrijke producten. Magnesium kan je helpen ontspannen. Hele pure chocolade, avocado, noten, zaden, peulvruchten, groene bladgroenten en volkoren granen staan bekend om hun hoge magnesiumgehalte.”

5. Voeding voor je inner creabea

Stefanie: “Voor zover ik weet is er geen voeding die direct creatiever maakt. Tyrosine is een aminozuur die creativiteit wel kan ondersteunen. Tyrosine is nodig voor de aanmaak van dopamine en noradrenaline welke op hun beurt verantwoordelijk zijn voor assertiviteit, alertheid, motivatie en concentratie. Bronnen van tyrosine zijn vis, eieren, vlees, kaas, melkproducten, avocado, noten, zaden en peulvruchten.”

6. Nog een laatste tip

Stefanie: “Voeding is een belangrijke factor, maar onderschat de invloed van stress en mentale drukte niet. Je kunt nog zo ‘gezond’ eten, maar als je te weinig ontspanning hebt laat je systeem je op den duur in de steek en zullen je prestaties gedurende de werkdag sterk verminderen. Ik gebruik zelf de app van House of yoga en probeer dagelijks voor ik ga slapen te mediteren. Soms maar 10 minuten. Je zult merken dat je door dit te doen over het algemeen meer focus hebt en daarbij ook makkelijker gezonde keuzes maakt.”

Let’s talk

Hoe gebruik jij voeding om optimaal te presteren? Deel het in de comments hieronder.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram did not return a 200.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand