De beste SEO tips waarmee je business écht gevonden gaat worden

Van zoekwoord-niche tot Google Trends: met deze SEO tips breng jij jouw business naar een nieuw online level. Google who?

via instagram @annalawska

SEO tips

1. Bepaal je zoekwoord-niche

Wanneer je een online modewebshop hebt, zul je met de focus op ‘kleding’ waarschijnlijk niet ver komen. Probeer dan ook te bepalen wat jouw zoekwoord niche is. Dit kan in dit specifieke voorbeeld bijvoorbeeld zijn ‘kokerrok’ of ‘zakelijke kokkerrok’. Hiermee vergroot je niet alleen de kans dat potentiële klanten je daadwerkelijk vinden, maar ook dat de conversie van je webshop hoger ligt.

2. Download een plug-in

Er zijn meer dan voldoende plug-ins op de markt om jouw SEO game naar the next level te tillen. Wanneer je gebruik maakt van WordPress als CMS-systeem is Yoast een favoriet. Deze plug-in deelt terwijl je schrijft handige SEO tips om je website nog beter vindbaar te maken. Zo is een tekst in het ideale scenario niet alleen minstens 300 woorden lang, maar tellen zaken als de keyword density, de meta-description en de pagina URL ook mee.

3. Maak gebruik van kopteksten en alt-teksten

De regels van Google zijn altijd veranderlijk. Eén van de laatste aanvullingen? Google hecht veel waarde aan een goed leesbare tekst. Dit betekent: niet te lange zinnen en het gebruik maken van kopteksten. Eén van de beste SEO tips is dus om je zakelijke teksten op te delen in verschillende alinea’s, waarbij je gebruik maakt van (relevante) H2 en H3 tags. Plaats ook relevante zoektermen bij de alt-tekst wanneer je een afbeelding upload – ook dit vergroot je online vindbaarheid.

4. Verdiep jezelf in Google Trends

Mits relevant voor je bedrijf: houd Google Trends goed in de gaten om te ontdekken welke keywords trending zijn. Past één van de woorden bij je bedrijf? Dan kan het mogelijk interessant zijn om hierop in te spelen door bijvoorbeeld een blog te schrijven waarin dit keyword centraal staat.

5. SEO tip van Marjet Wullink ( SEO adviseur)

Zorg ook dat je je keyword(set) in je link verwerkt. Doe dit dan in het laatste gedeelte, dit heet de permalink. Door je keyword(set) in de link te verwerken krijgt deze veel waarde waardoor je veel sneller op #1 zult komen in Google.
 

Let’s talk

Welke SEO tips heb jij? Deel ze in de comments hieronder.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram.

Laat een reactie achter

Instagram did not return a 200.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand