Met deze tools maak jij je werkproces efficiënter

Je wil echt heel graag zo efficiënt mogelijk werken en toch word je afgeleid door je mobiel en zie je vaak door de bomen het bos niet meer. We feel you! Het is niet makkelijk!  Met de volgende tips en bijbehorende tools maak jij je werkproces hopelijk easier en kan jij je 100% focussen op je work goals. 

1. Voorkom afleiding

Tijdens werk constant bezig met social media? Stiekem online aan het winkelen? Of check je constant nu.nl? Neem jezelf tegen jezelf in bescherming en gebruik een tool als Cold Turkey of de app Freedom. Hiermee kan je websites blokkeren voor een bepaalde tijd. Zo kan je er tijdens je werk niet meer op en word je minder snel afgeleid.

2. Luister naar muziek

Aan het werk in een koffietent of is je kantoor rumoerig? Dan kan het soms lastig zijn om je te concentreren. Jezelf afzonderen door het luisteren van muziek kan dan helpen. Bang dat je mee gaat zingen bij je favoriete Spotify-playlist? Met Noisli kan je achtergrondgeluiden opzetten. Zet bijvoorbeeld een knapperend haardvuurtje op voor een ontspannen werksfeer.

3. Plan to the max

Plannen is key als je efficiënt wilt zijn. Met tools als Asana en Basecamp kan je jouw taken heel makkelijk inplannen en kan je to do-lijsten maken. Handig is ook dat je een melding krijgt als er iets (binnenkort) af moet zijn.

4. Bepaal hoeveel tijd je aan een taak wil besteden

De app RescueTime is je digitale assistent die je helpt om alles uit je werkdag te halen. Zo krijg je een melding als je te lang bezig bent met een bepaalde taak, geeft het je inzicht in je productiviteit en je kan met deze app websites tijdelijk blokkeren.

Let’s talk

Welke tools gebruik jij voor een efficiënt werkproces? Deel het in de comments hieronder.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Sluit Menu