Investering tips van Nimbles-founders Danique Wiltink en Adine Tjeenk Willink

Met hun tutorplatform Nimbles wisten Danique Wiltink en Adine Tjeenk Willink niet minder dan 400.000 euro aan investering binnen te halen. Tijdens The Goaldiggers Club Session in W Amsterdam werden deze ondernemers dan ook bestookt met vragen over investeringen. De beste investering tips willen we jullie niet onthouden.

Danique Wiltink en Adine Tjeenk Willink Nimbles The Goaldiggers Club Goaldigger Sessions W Amsterdam

Investering tips van Danique Wiltink en Adine Tjeenk Willink

Hoe ontmoet je de juiste investeerders voor jouw onderneming?

Danique: “Je kunt natuurlijk gebruik maken van websites als Leapfunder of Angel Investors, maar de beste investeerders vind je vaak in het netwerk van jouw netwerk.”
Adine: “PR is ook een goede manier om met de juiste investeerders in contact te komen. Wees open over hetgeen je mee bezig bent en wees transparant waar je de investeringen precies voor gaat gebruiken.”
Danique: “Crowdfunding is ook een optie, maar besef dat dit vooral een marketingtool is en geen fundingtool. Je product moet ervoor geschikt zijn.”

Hoe maak je jezelf aantrekkelijk voor een investeerder?

Adine: “Zorg er allereerst voor dat je een visueel sterke pitch hebt die het antwoord geeft op een aantal kernvragen: waar sta je nu, waar ga je naartoe en hóé ga je dat bereiken? Investeerders willen weten wie je bent en keiharde cijfers zien. Daarnaast is het natuurlijk ook relationeel: de investeerder moet iets in jou zien.”
Danique: “Dit principe geldt natuurlijk ook andersom. Zo hebben Adine en ik een eerdere investering van 400.000 euro op tafel laten liggen, omdat ons onderbuikgevoel bij deze investeerder niet juist was. Dit is natuurlijk ook belangrijk. Besef daarnaast dat investeerders bij voorkeur kiezen voor een team. Zo lopen ze minder risico, want als één iemand om wat voor reden dan ook wegvalt zijn er altijd anderen over die het kunnen oppakken.”

Hoe blijf je je eigen pad varen op het moment dat een investeerder zich aandient?

Danique: “Wees duidelijk vanaf het begin en maak vooraf afspraken. Geef bijvoorbeeld aan dat je zeker openstaat voor adviezen, maar dat de uiteindelijke keuzes wel echt bij jou liggen.”
Adine: “Een stip aan de horizon is natuurlijk goed, maar milestones ga je nu eenmaal niet meteen halen. Houd het voor de investeerder wel transparant door tussentijdse updates te sturen. Het kan daarnaast ook interessant zijn om sneak peeks van het proces naar potentiële investeerders te sturen. Zo houd je hen betrokken.”

The Goaldiggers Club Session

The Goaldiggers Club Session is een dag gevuld met masterclasses, Q&A’s, storytelling, paneldiscussie, de Women On Top-netwerkborrel, cocktails, netwerken en fun. Speciaal voor entrepreneurs en ondernemende, carrièregerichte vrouwen die hun goals willen behalen en willen minglen met like-minded vrouwen. Ben je benieuwd naar hoe andere vrouwen het allemaal doen en wil je insider tips van de beste in de business? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van de eerstvolgende The Goaldiggersclub Session!

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand