5 tips voor een productieve werkplek van Elisah Jacobs, founder Interior Junkie

Of je nu vanuit huis werkt of op kantoor; een fijne werkplek is goed voor je productiviteit, creativiteit en zelfs je mood. Elisah Jacobs is founder van de interieur blog Interiorjunkie.com en deelt 5 interieurtips die je helpen bij het creëren van de perfecte werkplek. 

Kantoor W.Green door Wayta Patmo

1. Ruim je werkplek op

Elisah: “In een chaotische omgeving, is het chaotisch werken. Zorg daarom dat je werkomgeving netjes is, dan krijg je rust in je hoofd. Zet bijvoorbeeld een grote kast neer waar je alles in kwijt kan. En zet alleen de items die je nodig hebt voor je werk, op je bureau. Ik zet op mijn bureau bijvoorbeeld alleen mijn vlogcamera, een notitieblokje met pen en een klein bakje waar ik de kleine prulletjes zoals visitekaartjes kan leggen. Zo ziet je werkplek er strak uit en is er geen ‘rommel’ in zicht.”

2. Creëer een inspirerende sfeer

Elisah: “Het stimuleert je productiviteit als je werkplek inspirerend is. Maak afspeellijsten waarop je goed werkt, zet een geurkaars neer en maak een inspiratiewand. Ik heb bijvoorbeeld een wall of fame met mijn publicaties, inspirerende beelden en quotes. Je kunt dit al makkelijk maken op een magneetbord of met een houten plaat, een rol kurk en gouden punaises.”
Lees hier de Goaldigger Talk met Elisah Jacobs, founder van Interior Junkie

3. Maak het levendig

Elisah: “Planten zijn essentieel op je werkplek. Het vrolijkt de boel op, maar geeft ook extra zuurstof. Als je een ruim kantoor hebt, zou ik zeker een grote plant neerzetten. Daarnaast heb ik zelf ook kleine plantjes aan mijn inspiratiemuur en luchtzuiverende planten van Ogreen. Klein budget? Geen probleem! Bij een tuincentrum heb je veel keus uit plantjes en leuke cactussen voor een klein bedrag. Grote planten vind je voor een goede prijs bij kwekers of tuincentra in het oosten van het land.”
4. Zorg voor genoeg licht
Elisah: “Het is belangrijk je in een omgeving met veel licht werkt. Dus zorg voor voldoende daglicht of meerdere lampen. Nu het sneller donker wordt, kun je het beste een bureaulamp en een extra staande lamp toevoegen aan je interieur.”

5. Geef je muur een warme tint

Elisah: “Een warme tint op je muur, draagt bij aan je productiviteit. Ik heb zelf op mijn thuiswerkplek okergouden muren; een warme kleur die nog mooier wordt als de zon er op schijnt. Als de kleuren in combinatie met de geur kloppen, geeft het je energie en voel je je eerder happy. Denk maar eens als je op vakantie bent, de warme zon geeft je elke dag weer energie. Zo werkt het ook met de kleuren in je omgeving.”
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand